Muziekstudio Utrecht

Muziekstudio utrecht

Muziekstudio de Werkplaats

Bands gebruiken onze opname om bijvoorbeeld optredens te regelen of uit te brengen op de portals. Ook zien we bands die hun eigen sound verder ontwikkelen of voordat ze een high-end studio induiken ze eerst de nummers voor 100% fine-tunen: hoort die kick daar echt, speel ik wel of niet samen met de bass of moet het melodietje net even anders. Met onze opname is jullie muziek goed terug te luisteren. 

Er zijn ook bands die het doen voor de unieke en gezellig ervaring en in een relaxte omgeving een nummer willen opnemen. Bij De Werkplaats kom je voor een geweldige opnamedag vol muzikale vibes.

Opnamestudio De Werkplaats nummer opnemen

Het opnemen

We zullen eerst met jullie in gesprek gaan om elkaar beter te leren kennen. Wat doet jullie band? Hoe beschrijven jullie je muziek? Welke sound zijn jullie op zoek? En wat willen jullie bereiken? Het complete beeld helpt uiteindelijk enorm in de samenwerking. Op naar de opnamedag!

Gemiddeld duurt het opnemen van één nummer een gehele dag, waarbij we uitgaan van een viermans bandbezetting. Bij de Werkplaats nemen we de instrumenten stuk voor stuk op. Veel bands beginnen met de drummer, die meespeelt met een guide- en click track op de koptelefoon, om vervolgens de rest van de instrumenten op te nemen. Uiteraard staat het vrij om zelf te bepalen welke volgorde jullie willen aanhouden.

Muziek opnemen utrecht

En nu verder?

Wanneer de opname erop staat maken we direct een mono-export. Vervolgens gaan wij met de opname aan de slag om het te mixen. Met de eerste mix willen we het goed laten klinken. Vervolgens willen we met jullie in de studio een middag mixen, alle oren bij elkaar en lekker snel werken. Na jullie feedback zullen we nog een ronde mixen. Op deze laatste mix kunnen we nog kleine veranderingen doen. Concreet ziet het er zo uit.


  1. De opnamedag
  2. Eerste ronde mixen
  3. Feedback ronde vanuit de band
  4. Tweede ronde mixen
  5. Laatste feedback ronde
  6. Enjoy de mix!


Met de Werkplaats vinden we het belangrijk dat jullie blij zijn met het resultaat. We zetten dan ook graag een stap extra om er een mega toffe demo van te maken!

De Bands

Bij De Werkplaats weten we wat nodig is voor een succesvolle opname. Onze focus? Altijd het beste resultaat. We hebben het voorrecht gehad om met diverse talentvolle bands samen te werken, waarbij elk hun eigen geluid en energie meebracht. 


muziek studio werkplaats

Ons verhaal

Met beide een eindeloze passie voor muziek vonden wij het in 2020 de tijd om samen te starten met de Werkplaats. En dat heeft tot iets moois geleid!


muziek studio werkplaats

Nieuwsgierig?

Hebben jullie nog vragen of willen jullie een keer kennismaken? Stuur ons gerust een bericht. We vertellen graag meer over de Werkplaats en hoe we kunnen helpen.