Muziekstudio Utrecht

Muziekstudio utrecht

Muziekstudio de Werkplaats

Bands gebruiken onze opname om bijvoorbeeld optredens te regelen, hun eigen sound verder te ontwikkelen of gaan voordat ze de professionele studio induiken eerst de nummers voor 100% fine-tunen: hoort die kick daar echt, speel ik wel of niet samen met de bass of moet het melodietje net even anders. Met onze opname is jullie muziek goed terug te luisteren.

Er zijn ook bands die het doen voor de unieke ervaring en in een relaxte omgeving een nummer willen opnemen. Bij de Werkplaats kom je voor een toffe demo en een fijne dag muziek maken.

Opnamestudio De Werkplaats nummer opnemen

Het opnemen

Gemiddeld duurt het opnemen van één nummer een gehele dag, waarbij we uitgaan van een viermans bandbezetting. Bij de Werkplaats nemen we de instrumenten stuk voor stuk op. Veel bands beginnen met de drummer, die meespeelt met een guide- en click track op de koptelefoon, om vervolgens de rest van de instrumenten op te nemen. Uiteraard staat het vrij om zelf te bepalen welke volgorde jullie willen aanhouden.

Muziek opnemen utrecht

En nu verder?

Wanneer de opname erop staat maken we direct een mono-export. Vervolgens gaan wij met de opname aan de slag om het te mixen. Met de eerste mix willen we het goed laten klinken. Na jullie feedback zullen we nog een ronde mixen om er meer een smaak aan toe te voegen. Op deze laatste mix kunnen we nog kleine veranderingen doen. Concreet ziet het er zo uit.


  1. De opnamedag
  2. Eerste ronde mixen
  3. Feedback ronde vanuit de band
  4. Tweede ronde mixen
  5. Laatste feedback ronde
  6. Enjoy de mix!


Met de Werkplaats vinden we het belangrijk dat jullie blij zijn met het resultaat. We zetten dan ook graag een stap extra om er een mega toffe demo van te maken!

Opnamestudio Utrecht De Werkplaats

De Bands

Omdat we weten wat muzikanten willen om een demo op te nemen en ons 100% focussen op het beste resultaat hebben we al met fantastische bands mogen werken.


muziek studio werkplaats

Ons verhaal

Zoals vele dingen in het leven zijn ook wij klein begonnen. Met beide een eindeloze passie voor muziek vonden wij het in 2020 de tijd om samen te starten met de Werkplaats. En dat heeft tot iets moois geleid!


muziek studio werkplaats

Nieuwsgierig?

Hebben jullie nog vragen of willen jullie referentiemateriaal? Stuur ons gerust een bericht. We vertellen graag meer over de Werkplaats en hoe wij jullie kunnen helpen.