Wat kost opnemen in een studio?

  

Kennismaking

Bij De Werkplaats richten we ons op startende bands die klaar zijn voor de volgende stap. We leren jullie graag kennen en bespreken wat jullie nodig hebben en wat we kunnen bieden. Tijdens een kennismakingsgesprek maken we niet alleen kennis, maar duiken we ook in jullie unieke stijl, ambities en eventuele eerdere opname-ervaringen. Samen verkennen we de mogelijkheden en schetsen we een beeld van wat we voor jullie kunnen betekenen als eindresultaat.

 

Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos. 


kosten muziekstudio

Opnamedag

 

Zodra we allemaal een goed gevoel hebben, plannen we samen een opnamedag in, meestal op een zaterdag. Wij staan die hele dag tot jullie beschikking in de studio. Onze focus ligt op het samenwerken met jullie om de beste opnames te maken, zonder haast, omdat kwaliteit voorop staat. Gedurende het proces, als jullie song vorm krijgt, staan we open voor jullie input over het mixen.

Op de opnamedag zorgt onze huisfotograaf Tex voor foto's, perfect voor jullie social media kanalen.

Qua kosten houden we het eenvoudig en betaalbaar: we rekenen alleen de studioruimte. Apparatuur en onze tijd nemen we voor onze rekening.


Kosten voor de opnamedag: €225,- 

Het mixen

Na een geslaagde opnamesessie is het tijd voor de mixfase. We bieden twee feedbackrondes om ervoor te zorgen dat het eindresultaat aan jullie verwachtingen voldoet. We plannen een hele werkdag in voor het mixen, wat doorgaans voldoende is om tot een goed resultaat te komen.

In onze studio rekenen we niet per uur voor het mixen. Dit betekent dat jullie vooraf duidelijkheid hebben over de kosten, zelfs als het mixen wat langer duurt.


De kosten voor het mixen bedragen €120.

Masteren

 

Masteren vormt de finale touch aan jullie nummer. Het zorgt ervoor dat de luisterervaring optimaal is, ongeacht waar het wordt afgespeeld. Dit proces verzekert dat jullie nummer perfect klinkt uit elke speaker.


Kosten voor masteren: €50. 

Kortom

Klaar voor die grote sprong met jullie muziek? Zoek je een nummer om de podia te veroveren en wil je ook geweldige foto's voor promotie? Bij ons zijn jullie aan het juiste adres! We helpen jullie graag om deze droom te realiseren.

Totale kosten voor het complete pakket: €395.

Wil je meer nummers opnemen, of ben je geïnteresseerd in een paar extra uren in de studio? We staan open voor jullie specifieke wensen. Stuur gerust een berichtje voor meer informatie of om jullie plannen te bespreken!


De Bands

Bij De Werkplaats weten we wat nodig is voor een succesvolle opname. Onze focus? Altijd het beste resultaat. We hebben het voorrecht gehad om met diverse talentvolle bands samen te werken, waarbij elk hun eigen geluid en energie meebracht. 


muziek studio werkplaats

Ons verhaal

Met beide een eindeloze passie voor muziek vonden wij het in 2020 de tijd om samen te starten met de Werkplaats. En dat heeft tot iets moois geleid!


Nieuwsgierig?

Hebben jullie nog vragen of willen jullie een keer kennismaken? Stuur ons gerust een bericht. We vertellen graag meer over de Werkplaats en hoe we kunnen helpen