Wat kost opnemen in een studio?

 

Opnemen bij De Werkplaats is speciaal ontwikkeld voor startende bands om een sprong voorwaarts te maken. 

Hierin vinden we het belangrijk om jullie behoefte en wensen goed te begrijpen. We maken kennis en gaan in gesprek. We geven inzicht in wat we kunnen bieden en we komen meer te weten over jullie als band, over jullie stijl, jullie ambities en (eventueel eerdere) ervaringen met opnemen. We schetsen een beeld van een mogelijk eindresultaat.

Dit kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend.

Kosten: Niets

kosten muziekstudio

 Opnamedag

Wanneer we allen een goed gevoel erbij hebben maken we een afspraak voor een studiodag. 

Dit is op een zaterdag, waar we in de studio zullen opnemen. Met zijn twee zijn we de gehele dag beschikbaar. We denken met jullie mee gedurende het gehele proces van opnemen. Deze dag staat één ding centraal; het maken van de beste take. Geen haast we willen we het beste resultaat. Terwijl jullie song langzaam tot leven komt hebben jullie wellicht al ideeën voor het mixen. Jullie hebben alle ruimte om dit aan te geven. 

Tijdens de opnamedag worden er foto’s gemaakt door onze huisfotograaf Tex, deze zijn uitstekend geschikt voor jullie eigen (social) media kanalen. 

Wat betreft kosten kiezen wij ervoor om alleen de huur van de studio in rekening te brengen. Het gebruik van apparatuur en de manuren nemen we voor onze rekening. Zo houden we het voor de bands betaalbaar. 


Kosten: €275.

Het mixen

Na goed opnemen is het tijd om te mixen. We werken met twee feedbackrondes. Voor het mixen houden we rekening met één volle werkdag. De praktijk leert dat we hier altijd aan komen. Als je in onze studio opneemt nemen we niet elk uur mixen in rekening. Zo hebben jullie vooraf een duidelijk beeld van de kosten, ook wanneer dit langer duurt. 

Kosten: €150.

Masteren

Masteren is de kers op de taart. Het zorgt ervoor dat de luisterervaring voor iedereen zo gelijk als mogelijk is. En dat jullie nummer goed uit de speakers klinkt. 

Kosten: €50.

Kortom

Is het tijd voor die volgende stap? Willen jullie een liedje om podia mee te benaderen en tegelijk een aantal prachtige foto's? Wij maken dit graag mogelijk!

De kosten in totaal:

€475.


Nieuwsgierig?

Hebben jullie nog vragen of willen jullie een keer kennismaken? Stuur ons gerust een bericht. We vertellen graag meer over de Werkplaats en hoe we kunnen helpen